Welkom                    Accomodatie                    Ligging                     Winkels & Restaurants                      Toerisme                  Prijzen & Reserveren

English
Français
Deutsch
Italiano
Español

LE 14

Rue Basse 14 - B-5332 CRUPET - Tél. +32 474 444 726 & +32 497 450 901 - info@le14crupet.be


Crupet is een klein dorpje gelegen in de Condroz, omgeven door weiden en bossen. Er lopen ook enkele riviertjes doorheen. Crupet is terecht verkozen tot één van de mooiste dorpjes van Wallonië (" plus beaux villages de la Wallonie"). Crupet, met zijn rijke erfgoed, heerlijke platteland en vele goed begaanbare wandelpaadjes in de omgeving, is het zeker een bezoekje waard. Bovendien kan u genieten van allerlei lekkernijen in 1 van de 4 restaurantjes die het dorp rijk is.

De ligging van Crupet is ideaal voor een toeristische uitstap in één van de 3 omliggende stadjes (alle drie binnen de 20 km) : Namen, Ciney en Dinant. De prachtige Maasvallei is te bezichtigen op slechts 10 km. Ook voor een uitstapje richting Ardennen en de mooie streek "Entre Sambre et Meuse"' is Crupet ideaal gesitueerd.

De naam van onze gîte - LE 14 - refereert naar het huisnummer en het jaar van opening (2014), en is een volledig gerenoveerd typisch landelijk werknemershuisje uit de 19de eeuw, geheel opgetrokken uit natuursteen (zand- en kalksteen).

LE 14 ligt op een steenworp van de slottoren  van Crupet ("Le donjon"), een kasteel uit de 12de eeuw. Iets verder in het dorp staat de kerk en de grot van Sint Antonius. De korte beklimming van de hoofdstraat moet u erbij nemen.

LE 14 beschikt over alle nodige voorzieningen, een gezellige lounge met mezzanine (2 aren) en is geschikt voor 4/5 personen (extra bed op de mezzanine). Er kan ook een babybedje ter beschikking worden gesteld.

Bij ons kunt u in alle rust genieten van een weekend of vakantie, een verjaardag vieren, of de eindejaarsfeesten in alle gezelligheid doorbrengen. Het toeristisch bureau te Crupet kan u ook informeren over de vele evenementen/ activiteiten die doorheen het hele jaar georganiseerd worden in en rond het dorp (o.a. grote brocante, fijnproeverswandeling, balspelen, oldtimer rally,…). U kunt ook genieten van een biljarttafel op de begane grond (entree).


Martine en Hugues - Wij staan klaar om u te ontvangen !


Een gezellig huisje in een geklasseerde  omgeving

Winter

Wees niet bang voor de Duivel van Crupet ... hij zit !


Kom zoals hij ...

Een dorpje met een Geschiedenis


Huizen uit de 18e en 19e eeuw, een slottoren en een kerk uit de 12e eeuw, een pastorie uit de 17e eeuw en een kunstmatige grot, uniek in zijn soort !

Nabijgelegen restaurants


Het dorpje heeft 4 restaurants.

Geen tijd om U te vervelen !


Kilometers aangelegde wandelpaden, ook toegankelijk te paard of mountainbike.

Animatie voor de gasten op geregelde tijdstippen.